Det var otroligt svårt att spritsa maräng på denna ganska lösa hallonkompott, så min rekomendation i efterhand skulle definitivt vara att kleta ut den i något maffigt mönster med en sked istället
Ha sist över den något svalnade hallonkompotten. Marängoch Hallonswiss. Lite tungt var det allt i huvudet också och den känslan brukar bara infinna sig under helgerna
Koka upp de frysta hallonen med sockret och citronjuicen, låt koka några minuter. Maräng. Spritsa marängen i skålarna och grädda ca 5 min eller tills marängen fått lite färg
Och till efterrätt, som jag kommer att ta med mig blir det cremé brule med hallonkompott. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills det kallnat
Riv mandelmassan och vispa i lite smör i taget. Italiensk maräng. Mazarinbotten, lite hallonkompott på det, ett tunt lager med champagnemousse, jordgubbspannacotta med en aning av smultron, mandelcrumble & återigen champagnemousse men här ett tjockt härligt lager
Vispa i smöret, lite i taget och till sist hallonkompotten. Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp eller i en assistent tills marängen är styv och har svalnat
Servera med hallonkompott för extra lyx. Små marängbakelser fyllda med mascarponekräm och frukt/bär. Ikväll drar ju hela Melodifestivalcirkusen igång och jag vet inte hur det är med er, men jag tycker att det är väldigt kul