GI kladdkaka med vispgrädde & färska hallon. Då blev det tydligen två bakrecept på raken då jag inte riktigt blev nöjd med rotfrukterna till den grillade kycklingen igår, men kan alltid lägga upp receptet på kycklingens marinad till er som gillar stark mat & mycket chillie
Ljumma kladdkaksmuffins med rårörda hallon och vispgrädde. Som tillbehör tinade jag ett halvt paket hallon från Polarica - de schysstaste bären på flera sätt, läs mer på deras hemsida
Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
Den har en härlig smak av kaffe och hallonen ovanpå är pricken över i. Lägg hallonen på kakan. Om man använder frysta hallon kan man pensla gelésocker ovanpå för att förhindra att hallonsaft börja rinna över hela kakan
Häll i vispgrädden och vispa upp till en tjock kräm. På nationaldagen slog jag till med en kaka som jag varit sugen på att prova baka ett tag nämligen Hallon Blondies som är en brownie men namnges Blondie när det är vit choklad man använder sig av som ingrediens
4 dl vispgrädde. 3 dl hallon eller andra bär, tinade. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila