Jordgubbarna kan bytas mot andra bär, till exempel hallon eller blåbär eller båda delarna. Hacka samman mjöl, socker, salt och smör till en grynig massa
Jag har den senaste veckan passat min brors katt, och varje gång jag var där spanade jag in deras bärbuskar och provsmakade några av de supermogna hallonen
Gör hallonmoussen på samma sätt men använd kärnfri hallonpuré istället för vinbärssaft. Ta upp och smält gelatinbladen med vinbärssaftoch vatten, låt svalna
Fördela frukt och bär i glasen. Koka upp vatten och socker och låt det koka någon minut. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen så att det smälter
Häll crème fraichen över fruktgelén och släta till ytan så att den är jämn. Svart vinbärssaft. Blanda svart vinbärssaft med 3½ dl kokande vatten efter smak. Rör ner bären så att de är jämnt fördelade och kyl ytterligare 1-1½ timma. Vid servering, doppa bottnen av formen i hett vatten cirka 10 sekunder och stjälp upp desserten på ett fat. 200 g färska hallon