Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. ½ dl Strösocker. Vispa grädden fast och vänd ner hallonsåsen, lite i taget tills du får en slät mousse
Blötlägg gelatinbladen till hallonmoussen. En tårta med citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Hallon, socker, gelatin och vispgrädde är allt som krävs. I det här receptet bytte jag ut en del av vispgrädden mot gräddfil för en högre syra i moussen eftersom jag serverar den till vit choklad och vit choklad är ju väldigt sött
Värm åter upp hallonsaften tillsammans med gelatinbladen. Blötlägg gelatinbladen. Det går bra att blanda i florsocker i antingen hallonen eller grädden
Vill du ha lite fryst cheesecake utesluter du bara gelatinbladet och fryser smeten i en form och serverar den en aning tinad med hallon och mandelcrunch
Lyft upp gelatinbladen, krama ur dem lätt och rör ner dem i krämen. Lägg de hela mandlarna tillsammans med den första mängden socker i en matberedare och kör tills mandlarna blivit ett fint mjöl
Inte lika lös som en grädde och inte så fast som vissa mousse utan lagom svampig. Några citroner som höll på att bli ledsna i en skål och sista paketet med grädde