Den smakar som glass en varm sommar och de består av en del vaniljkräm, en del hallonmousse och en del hallonkompott som man blandar ihop i en härlig symbios
Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
Hallonmousse. Passera hallonen genom en sil för att bli av med kärnorna. Lägg upp i ett ett vinglas, tänk på att det ska finnas plats till den vita chokladmoussen, ställ in i kylen så att moussen sätter sig
Hallonmousse. Väg upp hallonen och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Jag valde att göra en moussetårta som jag kunde göra färdig redan helgen innan, stoppa i frysen för att bara ta fram den dagen före och tina i kylskåpet
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
kladdkakebotten, choklad- och lakritsmousse och hallonmousse. Choklad och lakrits är ju tacksamt ihop, och det är ju hallon och lakrits också, för att inte tala om hallon och choklad, därför fick tårtan bli en mix av de tre smakerna
Ta fram den frystamoussetårtan och ta den ur formen. Mosa de tinade hallonen lätt med socker. Smält chokladen till moussen i vattenbad eller på låg värme i mikro
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Vispa ner i moussen. 250 g frystahallon. 150 g färska hallon. 1Hallonmousse250 g frystahallon 75 g kesella 2 tsk socker 2 dl lätt mjölk 1,5 tsk gelatinpulver. 1Garnering50 g färska hallon 1-2 dl grädde, vispadKör hallonen i en mixer eller matberedare tillsammans med kesellan
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk