Skölj plåten i kallt vatten och dra över bakplåtspappret på den blöta plåten igen, då går det lättare att ta loss biskvierna (jag tror att det kan beror på vad man har för bakplåtspapper för jag hade inga problem att lossa dem från pappret)
Bred citronsmeten över hallonlagret, se till att ytan blir jämn och fin. För att få den randig provade jag att att smak- och färgsätta med färska björnbär och hallon
Koka upp bären med vatten och sötning och låt puttra ihop några minuter under kraftig omrörning. Rivet skal från 1 citron. 1 tsk pressad citronsaft. 3 dl hallon. 0,5 dl vatten. Rivet skal från 1 citron 1 tsk pressad citronsaft. 3 dl hallon. 0,5 dl vatten
Blanda linfrön med vatten i en skål till en tjock och klibbig konsistens och ställ in i kylen. Till slut bestämde jag mig för att göra dessa kakor med syrlig citron – en perfekt kombo till hallon och underbart gott till fikastunden
Iallafall så serverade jag denna rätt med chilifrästa scampi och kammusslor, nästa gång blir det en vegetarisk rätt av detta antingen med bara såsen och salladen till pastan alternativt grillad gemsallad med citron som får ersätta skaldjuren
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med ett hallon på toppen
Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet
Smält kokosoljan i ett vattenbad. Innan severing toppar du med rivet citronskal. När kokosoljan är smält häller du över bärsmeten i vattenbadet och rör tills det smält ihop helt
Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet
Recept på goda blåbärsbars med citron kardemumma och lite vårspatt. Kakorna har en tydlig smak av blåbär och tillsammans med citron och kardemumma blir den till något extra