Höst tapas recept recept

Veganska tapas

Veganska tapas

Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Här hittar ni recept på en veganmajonnäs som med lite vitlök i blir en supergod aioli
Veganska tapas

Veganska tapas

Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Här hittar ni recept på en veganmajonnäs som med lite vitlök i blir en supergod aioli
Panerad fetaost med honung

Panerad fetaost med honung

Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången för dryga tre år sedan på en tapasrestaurang i Lund, och det var verkligen en uppenbarelse
Ugnsbakad pumpasoppa med brynt smör och långrostade tomater

Ugnsbakad pumpasoppa med brynt smör och långrostade tomater

Höst är lika med skördetid, vilket är lika med underbar mat. eller som tapas. Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Veganska Rullader – Gjorda på Anammas formbara färs

Veganska Rullader – Gjorda på Anammas formbara färs

Ni som följt bloggen under några år vet att jag är helt jävla galen i olika färsrecept där jag försökt få vanlig vegofärs att se ut som och bete sig som köttfärs, i något desperat försök att få till ett slutresultat som både ser ut som och smakar (typ som) hamburgare, köttbullar eller kebab
Svenska hösttapas och macarons – helgens kurser

Svenska hösttapas och macarons – helgens kurser

Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Perfekt vegansk kladdkaka på kikärtsspad!

Perfekt vegansk kladdkaka på kikärtsspad!

Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Rödbetspiroger med getost

Rödbetspiroger med getost

Eftersom jag skapar egna recept till alla mina kurser pågår just nu provbakning och provsmakning av såväl pajer och piroger som svenska hösttapas

Coctailtomater långsamrostade

hösten och vintern när tomaterna har sämre kvalitet kan man fortfarande hitta coctailtomater med god smak
Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe

Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe

Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern
Äppeltid och pannkakssug

Äppeltid och pannkakssug

I möjligaste mån äter jag efter säsong och därför är sensommar och höst årets mathöjdpunkter när det finns massor av fina råvaror att tillgå

Mitt 2013

Träningen och matlagningen blir min räddning/terapi under hösten. en tapasmiddag. I januari får jag även sällskap i KalmarPosten, där jag har min matspalt, av en sommelier som kommer med vin-/dryckestips till mina recept

Mitt 2012

Under sommarens semester böjade det så smått smidas planer inför höstens semester och mat inspirerades av detta i en färgglad paella