Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Jag åt panerad och friterad fetaost för första gången för dryga tre år sedan på en tapasrestaurang i Lund, och det var verkligen en uppenbarelse
Höst är lika med skördetid, vilket är lika med underbar mat. eller som tapas. Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Jag börjar med ett eget smarrigt recept här som kan tjäna som lite inspiration, men vi vill gärna se vad ni har för roliga idéer
Ni som följt bloggen under några år vet att jag är helt jävla galen i olika färsrecept där jag försökt få vanlig vegofärs att se ut som och bete sig som köttfärs, i något desperat försök att få till ett slutresultat som både ser ut som och smakar (typ som) hamburgare, köttbullar eller kebab
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. Jag tog fram ett recept åt dem för ett pressmeddelande de gjorde, men på grund regler kring alkohollagstiftning så funkar det inte att skriva om det receptet här
Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern
Jag som hade smakat bollarna innan visste ju att de var kanongoda, men tydligen lät de goda bara man hörde namnet Eftersom många har frågat efter just det här receptet när jag har berättat om mina Svenska hösttapas, har jag bestämt mig för att det är dags att lägga ut det på bloggen
Träningen och matlagningen blir min räddning/terapi under hösten. en tapasmiddag. I januari får jag även sällskap i KalmarPosten, där jag har min matspalt, av en sommelier som kommer med vin-/dryckestips till mina recept