Höst rätter förrätt recept

Höstens a' la' carte på "Scandic Hotel Opalen"

Höstens a' la' carte på "Scandic Hotel Opalen"

Förrätter. Den var inte särskilt omfattande och jag lärde mig snabbt vilka olika rätter (både för- och efterrätter) som tillagas i Kallköket, och fick även en ganska bra koll på de varmrätter som tillagades i Varmköket
Smarrig fisk

Smarrig fisk

Det kommer snart en höst där spisen kommer få jobba mer än vad den gör nu så den tiden kommer också. Jag tänkte ikväll kasta ut receptet på ett par rätter som lagats hemma i vårat kök på senare tid
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Vi går ju nu ur kräfttiderna som varit under sensommaren och dundrar in i hösten på allvar. Annars är ju soppan den perfekta rätten för folk som vill äta mer vegetariskt men har svårt att hitta på vegetariska rätter
Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Vill du hellre bjuda på en vegetarisk förrätt så ta en titt på mina valnötsfyllda omelettrullar. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Länge och långsamt

Länge och långsamt

Välkommen hösten. Som förrätt tillredde jag stekta pilgrimsmusslor med fänkål och apelsin. Ägnade för några veckor sedan en hel lördag för matlagning, älskar sådana dagar
Älskade helg! (Och sensommarens godaste grillmeny!)

Älskade helg! (Och sensommarens godaste grillmeny!)

Helgen i övrigt har bjudit på pajprovbakning inför höstens Paj- och pirogkurs samt fotografering. Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober

Den maffigaste summeringen i mannaminne

Jag mådde rätt bra vill jag minnas, jag hade varit i London tidigare under hösten och handlat fina matvaror och känt mig inspirerad, jag var så kallat "nybliven singel" (avskyvärt uttryck för övrigt) och hade "mer tid för mig själv" (har raddar vi upp klyshorna

Mitt 2012

Höstmörkret lyses upp av plockmat flera gånger om och lite goda skaldjursrätter då och då. Under sommarens semester böjade det så smått smidas planer inför höstens semester och mat inspirerades av detta i en färgglad paella

Nyårsafton / La Saint-Sylvestre / New Year’s Eve

Sen blir det nästa förrätt, Urbans gratinerad hummer. Magne och Sussie kommer och firar nyår med oss och vi tar oss igenom 6 rätter. Det har vi ätit med Maria och Gilles också hösten 2012
Bloggträff i Falkenberg - Food Blog Event

Bloggträff i Falkenberg - Food Blog Event

Båda rätterna var mycket goda. På bilden ovan ser ni förrätten som bestod av grönkålssallad (jajamän, från Ugglarps Grönt) och vegetariska små bullar

Högsäsong i tomatfabriken

Tomatens hus är öppet från tidig vår till sen höst. Ät som den är till pasta eller på pizza, använd som bas i rätter med tomatsås eller lägg i frysen