Förrätter. Den var inte särskilt omfattande och jag lärde mig snabbt vilka olika rätter (både för- och efterrätter) som tillagas i Kallköket, och fick även en ganska bra koll på de varmrätter som tillagades i Varmköket
Då tog min fina vän Jens tag i stöket och med hans råd så kunde vi snart njuta av perfekta rårakor, under en kväll mellan sommar och höst tycker jag de är precis vad man vill ha
Det kommer snart en höst där spisen kommer få jobba mer än vad den gör nu så den tiden kommer också. Jag tänkte ikväll kasta ut receptet på ett par rätter som lagats hemma i vårat kök på senare tid
Vi går ju nu ur kräfttiderna som varit under sensommaren och dundrar in i hösten på allvar. Annars är ju soppan den perfekta rätten för folk som vill äta mer vegetariskt men har svårt att hitta på vegetariska rätter
Vill du hellre bjuda på en vegetarisk förrätt så ta en titt på mina valnötsfyllda omelettrullar. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Välkommen hösten. Som förrätt tillredde jag stekta pilgrimsmusslor med fänkål och apelsin. Ägnade för några veckor sedan en hel lördag för matlagning, älskar sådana dagar
Helgen i övrigt har bjudit på pajprovbakning inför höstens Paj- och pirogkurs samt fotografering. Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Jag mådde rätt bra vill jag minnas, jag hade varit i London tidigare under hösten och handlat fina matvaror och känt mig inspirerad, jag var så kallat "nybliven singel" (avskyvärt uttryck för övrigt) och hade "mer tid för mig själv" (har raddar vi upp klyshorna
Höstmörkret lyses upp av plockmat flera gånger om och lite goda skaldjursrätter då och då. Under sommarens semester böjade det så smått smidas planer inför höstens semester och mat inspirerades av detta i en färgglad paella
Sen blir det nästa förrätt, Urbans gratinerad hummer. Magne och Sussie kommer och firar nyår med oss och vi tar oss igenom 6 rätter. Det har vi ätit med Maria och Gilles också hösten 2012