Nu när det börjar bli höst, så kan det vara mysigt att äta gott i goda vänners lag. Nu tänker jag tipsa Er om en enkel men väldigt god maträtt, passar både till vardag och fest
Visserligen har vi haft det ganska varmt och skönt idag, men hösten innebär ju också att man kan ta fram sina stora grytor, gratängformar och de lite "tyngre" maträtterna igen
Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om. För det är något visst ändå, det där med årstiderna och de olika maträtterna som vi förknippar med dom
På hösten ser jag alltid till att ha minst en form eller burk med denna sallad i kylen. Svärmors råkostsallad passar till de flesta maträtter och håller upp till två veckor i kylskåp (men så länge räcker den sällan)
Nu är det höst med regn, rusk och kyla. Idag värmde jag mig med en höstgryta på högrev i Crock Pot. Jag utgick från det klassiska receptet med bacon/sidfläsk och tillsatte klassiska höstsmaker som palsternacka, lök och trattkantareller
När det var dags att laga middag igår kände jag för att göra en enkel och smakrik höstmiddag som i stort sett skötte sig själv och som värmer sådär härligt som en höstmåltid gör