Hönökaka recept

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna

Glutenfria hönökakor

Godmorgon Lördag. Känner mig lite krasslig idag så för min del blir det en lugn lördag. Dock så är det väldigt skönt med ledighet
Glutenfria hönökakor

Glutenfria hönökakor

Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik

Glutenfria hönökakor

Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd. De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger
Hönökaka

Hönökaka

Amandas favoritbröd är hönökaka och igår överraskade jag med att baka egen hönökaka till frukost. Till min stora förtjusning så föll den min lilla tjej i smaken och vann över den köpta varianten

Glutenfria hönökakor

Jag är medlem i olika Facebook-grupper och i veckan såg jag att flera hade hyllat ett recept med glutenfria hönekakor
Hönökaka

Hönökaka

Nybakad Hönökaka är mums. Hönökaka skärs upp i “tårtbitar”. Minns hur mamma bakade stora kakor när vi var små som smälte i munnen
Nybakade Hönökakor!

Nybakade Hönökakor!

Nybakade Hönökakor. Vaknade tidigt som vanligt, känner mig så nöjd när klockan är halv sju och det är en ny dag, i perioder behöver man inte så mycket sömn och ibland är det tvärtom
Glutenfri Hönökaka

Glutenfri Hönökaka

Nu har jag testa baka en typ av Hönökaka. Detta recept tycker jag fungerar bäst. Det blir 4 st stora runda vilket blir 24 st smörgåsbitar
Hönökaka

Hönökaka

Skrivet 2016-10-08 Klockan 16. 35. 00. 4 st stora hönökakor. 25 g jäst3 dl mjölk, fingervarm50 g smör, rumsvarmt½ dl ljus sirap1 tsk salt3 dl rågsikt4–6 dl vetemjöl
Hönökakor

Hönökakor

Smula jästen, värm vattnet med fettet till 37° och lös upp jästen, använd först bara någon deciliter av degspadet och häll på resten när jästen är löst
Hönökakor

Hönökakor

Hönökakor är ytterligare ett stående inslag i vår helgfrukost, och vi är mäkta förtjusta i det mjuksega ganska söta brödet