Högrev vitt vin recept

Lantgryta med högrev, linser & vitt vin

Lantgryta med högrev, linser & vitt vin

Skär högreven i grytbitar. ½ flaska torrt vittvin. Häll på vin och vatten så att det nästan täcker. 800 g grytbitar av nöt eller 1 kg högrev som du skär ner själv. 1 kg högrev som du skär ner själv
Högrev och äpple i gryta

Högrev och äpple i gryta

vittvin. Tillsätt vin,vatten, fond och timjan. Salta och peppra runt om och bryn högreven i smör i en stor gryta
Smakstark chili med högrev

Smakstark chili med högrev

Lägg sedan i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagd jalapeño, torkad chipotle, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander
Osso Bucco i Crock Pot

Osso Bucco i Crock Pot

Det slutade med att jag gjorde denna gryta på högrev. com förkunnar att "En äkta osso buco är gjord av kalvlägg och ska ha doften av citron, vittvin och vitlök
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

1,3 kg högrev. 3 dl rött eller vittvin eller torr cider. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 700 g högrev av älg. 5 dl rött vin. 5 dl vittvin. 3 msk rödvinbärsgelé
Grytan med stort G!

Grytan med stort G!

Tillsätt sedan tomatpuré, konjak, rött vin, köttfond och vispgrädde. 1,4 kg högrev. 2 dl rött vin. 1,4 kg högrev. 2 dl rött vin
Boeuf Bourguignon i CrockPot

Boeuf Bourguignon i CrockPot

En ekologisk högrev från Glada Lådan, i Jämtland. En flaska ekologiskt rödvin, vi hittade ingen ekologisk Bourgogne, så det fick bli något annat istället
Boeuf bourguignon i Crock Pot

Boeuf bourguignon i Crock Pot

Jag är inte särskilt förtjust i vintern. Här i Stockholm är vintern extra trist. Sagt och gjort, bara att ställa sig i köket och laga till bästa vintermaten
Salame Milano

Salame Milano

Som nötkött använde jag välmarmorerad högrev. Mortla vitlöken fint och blanda med vinet. Jag använde högrev
Jazzig chili

Jazzig chili

8 3 chilifrukter (t ex spansk peppar och jalapeño) 10 vitlöksklyftor 5 torkade fikon 2 kg högrev av nöt eller älg 1 paket bacon (à 140 g) 3 msk tomatpuré 1 dl chilipulver 1 msk spiskummin rapsolja 1 dl inlagda skivade jalapeño 1 torkad chilifrukt (t ex ancho eller chipotle) 1/2 dl konc oxfond 1 l ljust öl (t ex lättöl) 2 dl vittvin 2 lagerblad 1/2 dl paprikapulver 1 msk torkad oregano 1 msk malen koriander salt Serveringsförslag tunnbröd matyoghurt eller gräddfil riven lagrad ost (t ex västerbotten) guacamole (se länk under punkt 5) Lägg till i inköpslistan
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Till grytan, och förrätten, bjöd vi öl med och utan alkohol, vatten och vittvin. Det vita vinet fick vi rekommenderat på systembolaget till just indisk mat och vi vet att man alltid kan lita på personalen där