Högrev på grillen recept

Högrev på grillen

Högrev på grillen

Lägg högrev, en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. Fyll med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar
Nötköttsfest på grillen

Nötköttsfest på grillen

Hängmörat högrev med chimichurri. Ställ gryta grillen och lägg grilllocket. Grilla direkt värme båda sidor
Texas chili på grillen

Texas chili på grillen

  Bryn högrevsbitarna i fläskfettet.   Lägg grytans lock och lägg även grillens lock. Lyft sedan ur dem och låt rinna av hushållspapper

Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla mitt eget sätt

Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla mitt eget sätt

Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla mitt eget sätt
Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Köttet har först fått koka helt mört (det är därför bitarna grillen måste vara rejäla för att inte falla sönder), sedan grillas det med en smakrik glaze där sött och salt från sojan möter chilihetta
Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

800 g högrev
. 1
salt och peppar

Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper. 1Skiva köttet i skivor och grilla det grillen så att det får färg båda sidor
Grillat högrev

Grillat högrev

Lägg tillbaka köttet grillen och låt ligga i någon minut – passa så det inte bränns. Lägg köttet i en stor gryta och häll vattnet, fyll ev lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan)

På Köttbaren i Stockholm

Jag åt en chiligryta högrev som serverades med salsa, gräddfil och rostat surdegsbröd, och Olof gick loss råbiff som serverades i en glasburk

Grill & BBQ SM 2017 – LIVE med Jävligt Gott!

Som jag skrev i söndags var den ursprungliga tanken att själva försöka ställa upp med ett team i den ordinarie tävlingen, men det visade sig att man ju faktiskt var tvungen att hålla sig till de råvaror som respektive tävlingskategori var döpt efter för att få kvala, dvs fisk/lax, kyckling med kvisttomat, kamben, högrev med blomkål osv