Burgare påhögrev och sidfläsk. Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla på mitt eget sätt
De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla på mitt eget sätt
De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla på mitt eget sätt
Och där stod han själv mitt i februarisnön och vände t-benstekar och stora bitar högrev. På hans uteplats stod alltid grillen beredd på en rejäl köttbit
Köttet har först fått koka helt mört (det är därför bitarna pågrillen måste vara rejäla för att inte falla sönder), sedan grillas det med en smakrik glaze där sött och salt från sojan möter chilihetta
800 g högrev . 1 salt och peppar Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper. 1Skiva köttet i skivor och grilla det pågrillen så att det får färg på båda sidor
Hittade fina entrecot(er) med ben, ekolgiska biffar och tunnskivad högrev. Hade egentligen tänkt att grilla fisk idag men det fanns bara en liten bit färsk lax på ICA i Matfors och jag var inställd på röding, så det fick bli kött
Lägg tillbaka köttet pågrillen och låt ligga i någon minut passa så det inte bränns. Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan)
Som jag skrev i söndags var den ursprungliga tanken att själva försöka ställa upp med ett team i den ordinarie tävlingen, men det visade sig att man ju faktiskt var tvungen att hålla sig till de råvaror som respektive tävlingskategori var döpt efter för att få kvala, dvs fisk/lax, kyckling med kvisttomat, kamben, högrev med blomkål osv