Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Med smash innebär att man från löst sammansatta färsbollar pressar ner med ett ordentligt tryck på en het stekyta
Eller så kan man förstås köpa en köttkvarn och mala själv, högrev är speciellt gott till färs. Många hamburgerfabriker blandar i en hel del andra tillsatser, ofta för att dölja smaken på färsen som inte alltid är av så hög kvalitet
Mal högreven medelgrovt med köttkvarn. Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass
För att krångla till det lite men för att också ge biffarna den kvalitet de förtjänar så köpte jag dagen till ära en riktigt fin bit högrev som karvades ned i bitar för att sedan hamna i köttkvarnen
Denna skruvades ihop och jag och J hjälptes åt att mala ner en fin bit högrev av svensk nötboskap. Jag har faktiskt inte kommit till skott förrän nu, även om jag inspirerats av andras malande och grillande
Skär köttet i lagom stora bitar för att mala. Hantera färsen så lite som möjligt efter att det malts. Den klassiska hamburgerfärsen består av 2/3 högrev och 1/3 bog eller bringa. 1 kg högrev. 2/3 högrev och. 1 kg högrev
Skär högreven i små tärningar & ställ dem i kylen. Många blandar i lök, ägg, ströbröd etc i sin färs & sen jobbar in den i färsen, det är för mig helt galet
När köttbiten är färdigrökt delar du den i mindre bitar och maler dom till färs tillsammans med. Krydda färsen med svartpeppar efter behag, forma till lagom stora hamburgare som du grillar eller steker och serverar med allehanda smarriga tillbehör