6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
6 Bönor 1 gul lök 1 jalapeño 200 g rökt sidfläsk i bit 2 1/2 dl torkade svarta bönor 1 msk salt Högrevschili 1250 g högrev 20 g torkad hel chipotlechili 20 g torkad hel anchochili 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 2 msk konc oxfond 2 kanelstänger 1 msk spiskummin 2 tsk torkad oregano 50 g hackad mörk choklad salt Tillbehör limeklyftor koriander gräddfil tortillachips ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ett perfekt tillfälle att fixa ett riktigt långkok och göra köttgryta. Härlig högrev som blev så mört att det nästan föll samman bara jag tittade på dem och mycket smak från rotfrukterna
Inspirationen kommer från ICA´s fina kokbok om våra landskap o dess tillgångar. Provade att långkoka en fin högrev i ugnen tillsammans med grönt och min Wild Love
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
Jag förstår inte riktigt dem som inte ”har tid” att laga långkok. Tyvärr har vi inte ett jätteutbud i den lokala ICA affären, och jag drömmer om att laga en fasan, en ripa, rådjur, älg mm i min fina gryta, men tills jag gjort mig vän med en jägare (vilket inte är så avlägset längre…) tar jag vad som erbjuds