Högrev i ugn på låg temperatur recept

Rödvinbrässerat högrev.

Rödvinbrässerat högrev.

När köttet har fått fin färg båda sidorna lägger du över det i en ugnsfast form. Sätter in köttet iugnen efter frukost & sen får det stå iugnen & ”götta” sig ända fram tillmiddagsdags
Långsamt grillad högrev med endivsallad

Långsamt grillad högrev med endivsallad

Det har blivit mycket grillat lamm sistone och idag blev visugna en god bitgrilladhögrev. (Pallar du integrillahögrevenfärdigt kan det gå färdigtiugnen efter det att du slagitin det ifolie)
Pulled beef i tortillabröd

Pulled beef i tortillabröd

Köttet vi använde oss av var högrev, riktigt gott blev det. Nu till maten, pulled beef, ett riktigt långkok iugnen
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå iugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågåraktiviteteriugnen
Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Högreventillsattes nu till fettet och fick bryna en rejäl yta medan vitlöken krossades burdust med knivbladet och tillsattestill köttet
Smashburgare – Så här gör du

Smashburgare – Så här gör du

Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Rosta det ordentligtantingeni panna eller ugn, gärna med liteklarifierat smör (ghee)
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). Grytan som man lägger maten i är gjord ikeramik och går därför också att använda för tillagningiugnen, exempelvis
Långbakade revben med ingefära och chili

Långbakade revben med ingefära och chili

Här har jag valt tjocka revben, några andra köttdetaljer som lämpar sig bra att långkoka är fläskbog, lägg, karré, högrev eller varför inteoxkind
Den perfekta oxfilén

Den perfekta oxfilén

Ett idiotsäkert sätt att få köttet perfekt är att salta och peppra köttet runt om, bryna i stekpanna och sedan låta köttet stekas klart lågtemperaturiugnen
BBQlovers Burgarskola

BBQlovers Burgarskola

När jag gör mina burgare så använder jag uteslutande högrev som bas, imitt fall väljer jag att använda hängmörad högrev för att få mer djup i smaken , ju längre det hängt desto bättre
Stek. Typ.

Stek. Typ.

Men jag vet ju att Patrik långkör högrev med ett förträffligt resultat, jag har haft tillfälle att smaka en bloggträff, och så hittade jag ett recept ugnsstektprimerib* i Ad hoc at home som kanske kunde passa, det fickbli något stekaktigt
Tobbes budapest-gulasch gryta

Tobbes budapest-gulasch gryta

högrev. Rosta sedan en plåt iugnentill de blir som nivill ha dem. Låt det skjuda i grytan låg värme

Egen BBQ-sås Pulled pork

Den passar lika bra till långbakad kyckling eller högrevexempelvis. Det enda som ska göras är blandningen och sedan sköter sig köttet själv iugnen