Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen
Lägg i lagerblad, kanelstång och hackad vitlök. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Jag använder älg i detta recept, men det går lika bra med högrev. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen. 1 kg högrev av nöt. 15 färska vitlökar (strimlade). 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
Skala morot, lök, vitlök och potatis. God gryta som sköter sig själv i ugnen. Du kan variera grytan helt efter smak, de flesta grönsaker passar alldeles utmärkt att ha i
Skala och skär löken i bitar och lägg i en ugnsfast gryta. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Gjorde mer eller mindre som jag gjorde den här grytan. Lite avokado och vitlök till det så va jag mätt och nöjd
Skala och halvera vitlöken tvärs över klyftorna. Lägg upp köttbitarna efterhand i en stekgryta. Koka ur stekpannan med någon dl vatten efter varje omgång och häll över vattnet i grytan med köttet
Köttet putsades fritt från några hinnor och det var klart att läggas i grytan. Jag har inspirerats av Leif Mannerströms recept på skomakarlåda men skall samtidigt sätta ihop ett recept på högrev för Frölunda Lilla Saluhall (FLS)
Smörj in köttet med kryddpastan och lägg i en gryta tillsammans med hackad lök och hackad chili. Pressa i vitlöken och blanda allt till en kryddpasta (som luktar ljuvligt