Klipp sönder tomaterna med en sax i burken. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Lägg alla ingredienserna i en gryta, jag använde en järngryta. Använd bra råvaror, jag köper alltid nystyckat kött och använder mig av en god sort passerade tomater
Använde mig av högrev men tror att grekerna även använder kaninkött för denna grytan. Idag har vi haft regn mer eller mindre hela dagen här i Göteborg, trist värre men vi har det mysigt inomhus i alla fall
Klipp sönder tomaterna med en sax direkt i burken (enklast). Uppriktigt sagt fanns det ganska många recept med krångliga råvaror – men Mma Tafas väldoftande gryta fastnade jag för
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Skär löken i klyftor, häll oljan i en stekgryta och tillsätt löken, fräs några minuter, tillsätt köttet, tomatpurén och de krossade tomaterna, salt och peppar
Hett fläsklägg i Crock-Pot, Ärtsoppa, Nattbakad högrev, Kycklinggryta med tomat och bacon, Vegetariska fyllda paprikor, Kålpudding, Chili con carne, Köttfärssås/Bolognese, Pulled chicken thai style, Mustig chiligryta, Helstekt kyckling, Rödkålssallad, Fläsklägg med rotmos, Pulled pork etc