Hålkakor recept

Hålkakor

Hålkakor

Grädda hålkakorna i 10-12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Här kommer ett gott och härligt bröd som passar bra till frukost
Hålkakor

Hålkakor

Hålkakor. 4 st. 50 gram smör. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 1½ tsk salt. 2-3 msk brödsirap eller ljus sirap. 1 msk brödkryddor
Hålkakor

Hålkakor

Mamma bakade alltid hålkakor när jag var liten. Jag älskade de små "frallorna" som blev av det som bildade själva hålet i hålkakan
Grova hålkakor

Grova hålkakor

Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Kalljästa hålkakor utan hål

Kalljästa hålkakor utan hål

Jamen visst är det väl så. Det enkla är ibland det godaste. När surdegsbrödet är slut och tiden inte riktigt finns att vänta in en surdeg
Hålkakor med potatis

Hålkakor med potatis

Ingredienser Portioner. 4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Mini Hålkakor

Mini Hålkakor

Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna. Orkar man inte göra mindre varianter så går de lika bra och göra två normalstora hålkakor
Hålkakor på julmust

Hålkakor på julmust

Julen är inte bara inför utan oftast även ett efter. Jag pratar om rester. Har ni det som jag, massor av rester efter en jul med massor av gott
Hålkakor

Hålkakor

Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
hålkakor med kummin

hålkakor med kummin

igår hade jag en eftersläntrande semesterdag. jag och sambon hade bara två veckors semester i somras så i stället blir det lite dagar här och där under augusti och september, underbart
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

4 hålkakor. 5 dl vatten. 50 gram jäst. 2 tsk krossad fänkål. 2 tsk malen anis. 1/2 dl rapsolja. 1/2 dl mörk sirap
Hålkaka

Hålkaka

Smula jästen i degbunken. Värm mjölk, olja och vatten till cirka 37 grader. Häll en del av vätskan över jästen och lös upp jästen