Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten. Blanda ner 3 dl vatten och jästen utrörd i saltet - kolla att degen inte är för varm - ska vara fingervarm. 1 paket jäst
Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst. Hälsobröd 1 bröd. Hälsobröd 1 bröd. Det är lätt till att man alltid bakar samma bröd med vetemjöl, så idag blev det lite nytt
Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervärme och blanda ut jästen. 50 g Jäst. Tillsätt salt, olja, linfrön, pumpafrön, solroskärnor och havregryn och låt det blanda sig ordentligt
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Men bröd med jäst då. Lös ut jästen med det fingervarma vattnet. Jag har tidigare skrivit om mitt underbara hälsobröd som bara är att röra ihop, skjuta in i ugnen och sedan njuta av 80 minuter senare och att göra en kladdkaka (vanlig eller nyttig) är också ”piece of cake” och tar inte många minuter att röra ihop. 25 g jäst. 25 g jäst
Små hälsobröd i formar. Det är superlätt att baka och har ingen jästid utanför ugnen så det funkar faktiskt att slänga ihop även när livet går i hundratio knyck
hälsobröd,. Eftersom det inte är bakat på jäst utan bikarbonat så är det bara att röra ihop allt och sedan stoppa in det i ugnen, snabbt och lätt (och fullt med en massa nyttigheter) och jättegott
Bakar du i ett svalt rum tillsätt 1/4 påse extra jäst. 1 påse torrjäst. motsvarar 50 g färsk jäst. Steg 1. Rör ihop och låt stå minst 10 tim i rumstemperatur