Hälsobröd bikarbonat 5 dl filmjölk recept

Hälsobröd med bikarbonat

Hälsobröd med bikarbonat

Detta bröd blir väldigt saftigt och gott tack vare filmjölken. Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst
Helenas hälsobröd

Helenas hälsobröd

det ska tydligen vara en av den godaste marmeladen i mannaminne. Till dagens smidiga filmjölksbröd eller hälsobröd som Helena kallar det
Hälsobröd

Hälsobröd

Detta brödet kan man variera i all oändlighet och är superlätt att göra. Blanda filmjölk och sirap i en skål
Hälsobröd

Hälsobröd

1 L Långfil (jag använde filmjölk). 16 dl rågsikt. 1 dl råg eller vetekross (jag har amvänt rågkross). 3 tsk bikarbonat. 3 dl mörk sirap. In i ugnen på 100 grader i 45 min och efter det höj graderna till 150 och ha i bröde i 45 min till. 1 L Långfil (jag använde filmjölk). 16 dl rågsikt. 1 dl råg eller vetekross (jag har amvänt rågkross). 3 tsk bikarbonat. 3 dl mörk sirap. In i ugnen på 100 grader i 45 min och efter det höj graderna till 150 och ha i bröde i 45 min till
Hälsobröd

Hälsobröd

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör sedan ihop med sirap och filmjölk. 175 grader i 1 timme och 30 minuter 5dl dinkelmjöl. 2 dl grahamsmjöl. 3 dl rågmjöl. 2 1/2 dl havregryn. 1/3 dl vetekli. 1/3 dl hela linfrön. 1 dl solrosfrön. 4 tsk bikarbonat. 2 dl mörk sirap
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

5 timme. 1 l filmjölk (3%). 7 dl vetemjöl. 2 ½ dl rågkross. 2 ½ dl vetekross. 2 ½ dl vetekli. 2 dl hela linfrö. 2 dl solrosfrön. 3 dl russin/aprikoser i bitar. 3 dl mörk sirap. 1 ½ msk bikarbonat
Nyttigt och gott äppelbröd

Nyttigt och gott äppelbröd

Påminner om det hälsobröd jag brukar baka,. 2 dl havregryn (1 dl havregryn, 1 dl rågflingor). 5dl vetemjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl (2 dl dinkelmjöl fullkorn, 2 dl dinkelmjöl siktat, 1 dl rågmjöl. 1 dl linfrö. 1 dl solroskärnor. 2 tsk bikarbonat. 4 dlfilmjölk eller naturell yoghurt (300 g keso). Blanda samman samtliga ingredienser, lägg i smord form och baka i ugn på 175 grader i ca 50 minuter. 2 dl havregryn (1 dl havregryn, 1 dl rågflingor). 5dl vetemjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl (2 dl dinkelmjöl fullkorn, 2 dl dinkelmjöl siktat, 1 dl rågmjöl. 1 dl linfrö. 1 dl solroskärnor. 2 tsk bikarbonat. 4 dlfilmjölk eller naturell yoghurt (300 g keso)
Hälsobröd

Hälsobröd

Sätt ugnen på 175. Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. 5dl dinkelmjöl. 2 dl grahamsmjöl. 3 dl rågsikt. 5dl fyrkornskross. 1 dl vetegroddar. 4 tsk bikarbonat. 1 liter ekologisk filmjölk
Hälsobröd

Hälsobröd

På deras buffé bord har de alltid framme sitt underbart goda och saftiga hembakade hälsobröd. 1 liter filmjölk. 5dl grahamsmjöl. 3 dl dinkelmjöl. 3 dl vetemjöl special. 1 dl vetekli. 1,5dl brödsirap. 1,5dl solrosfrön . 2 dl rågkross. 1 dl russin. 1/4 dlbikarbonat. Sätt ugnen på 175 gr. Grädda i nedre delen utav ugnen i ca 45-50 min. 1 liter filmjölk. 5dl grahamsmjöl. 3 dl dinkelmjöl. 3 dl vetemjöl special. 1 dl vetekli. 1,5dl brödsirap. 1,5dl solrosfrön. 2 dl rågkross. 1 dl russin. 1/4 dlbikarbonat
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa. Receptet kommer från en konferensanläggning i Stockholms skärgård där jag var på en konferens för omring 4-5 år sedan. 1 liter filmjölk 3%. 2,5dl rågkross. 2,5dl vetekross. 2 dl torkade linfrön. 2 dl solrosfrön. 1,5 msk bikarbonat. 3 dl mörk sirap. 2,5dl vetekli. 7 dl vetemjöl. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter. 1 liter filmjölk 3%. 2,5dl rågkross. 2,5dl vetekross. 2 dl torkade linfrön. 2 dl solrosfrön. 1,5 msk bikarbonat. 3 dl mörk sirap. 2,5dl vetekli. 7 dl vetemjöl

Hälsobröd

Blanda ihop filmjölken, sirapen/honungen och morötterna i en bunke. Grädda i 175 grader ca 1 timme. 3 dl dinkelmjöl (siktat). 2 dl dinkel (fullkorn). 5dl rågsikt. 5dl havregryn (fullkorn). 5dl linfrö. 5dl solrosfrö. 4 tsk bikarbonat. 1 liter filmjölk 3%. 1 dl mörk sirap/honung

Hälsobröd

(2 st)1 liter filmjölk1/2dl vetegroddar1/2 dl kli1/4 dl kross (råg)3 dl rågsikt2 dl grahamsmjöl1 msk bikarbonat1 tsk salt1 1/2 dl mörk sirap7 dl vetemjölBlanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner de blöta ingredienserna. Har du varmluftsugn ställer du brödet i 175°C under 45 minuter. 1 liter filmjölk. 1/2 dl vetegroddar. 1/2 dl kli. 1/4 dl kross. 3 dl rågsikt. 2 dl grahamsmjöl. 1 msk bikarbonat. 1 1/2 dl mörk sirap. 7 dl vetemjöl

Hälsobröd

Blanda filmjölk och sirap i en skål. Tillsätt blandningen lite i taget i filmjölken och blanda om väl. Grädda i mitten av ugnen i ca 45min. 4½ dl vaniljfil. 1 dl mörk sirap. 1 dl sötmandel. 1 dl vetekross. 1 dl rågkross. 1 dl havregryn. 1 dl pumpafrön. 1 dl krossade linfrön. 1 dl solrosfrön. 1 dl blåbär. 1 dl tranbär. 1½ tsk bikarbonat

Grovt finskt bröd

Häll i olja, filmjölk och sirap blandas, smeten blir lös. Häll i 2 smorda ev, bröade formar ställ nederst i ugnen i 175 grader i 80-90 minuter. 1 liter filmjölk. 1/2 dl olja. 1 1/2 dl mörk sirap. 4 1/2 dl vetemjöl. 1 1/2 dl grovt rågmjöl. 1 dl vetekli. 2 dl vetegroddar. 2 dl rågflingor. 5dl grahamsmjöl. 2-4 tsk bikarbonat