Hälleflundra ugn recept

21 Spara

Gräddkokt hälleflundra

Smöra en ugnsäker form. Köttig hälleflundra blandas med grädde, kantareller och het potatis. 500-600 gram hälleflundrafilé. Sätt in i ugnen och kör det hela tills innertemperaturen på fisken är 60 grader. 500-600 gram hälleflundrafilé
20 Spara

Hälleflundra med zuccini och aubergine!

Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. 700 g hälleflundrafilé med skinnet kvar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast skål lägg tomaterna överst och ställ in i ugnen 10 minuter i 200 grader. 700 g hälleflundrafilé med skinnet kvar
Hälleflundra i ugn

Hälleflundra i ugn

Fisk är en bra och nyttig bas i alla dina måltider, frukost, lunch som middag. Fisk innehåller mycket nyttiga fetter och protein som hjälper både hjärna och hjärta att hålla sig i form. Hälleflundran brukade förr kallas för helgeflundra, eftersom det var ett passande alternativ under fastan då man inte fick äta kött. Helg eller vardag smakar hälleflundra i ugn härligt med kokt potatis eller ett färskt mos. Ugnsbaka hälleflundran i grädde smaksatt med rom och dill så får du en riktigt välsmakande festmåltid utan att ägna för mycket tid vid spisen.

Hälleflundra med tillbehör

Hälleflundran är världens största plattfisk och lever längs med kusten i bland annat Sverige. Den kan bli mellan 3-4 meter och väga hundratals kilo - även om inte allt är ätbart. De torkade fenorna betraktas i Norge som en delikatess och kallas Ra, men vi svenskar nöjer oss gärna med en vanlig bakad hälleflundra i ugn. Ugnsbakad fisk kan kryddas och smaksättas med en sås under själva tillagningen och behöver sedan inte mycket tillsyn i ugnen. Hälleflundra i ugn passar utmärkt att servera med en valfri form av potatis eller en fräsch sallad. Gör en smidig romsås till fisk baserad på crème fraiche och svartpeppar. Gör det enkelt för bästa resultat. Att laga fisk kan vara lite svårt i början men oftast innehåller fiskarna mycket smak utan att såsen eller kryddningen behöver ta överhanden. Servera en sund fiskrätt till middag och se till att hela familjen blir mätt med goda tillbehör.

Hälleflundra i ugn - en svensk godbit

Ugnsbakad fisk kan kännas som en lite vardaglig och trist måltid. Men när du väljer att ugnsbaka hälleflundra kommer ingen att bli besviken. Det kan ta en lite längre stund att laga till hälleflundra i ugn men den är väl värd att vänta på. Tricket ligger ofta i att servera något gott vid sidan av. Fisken i sig har mycket egen smak och behöver bara mindre smaksättning för att fulländas. Hälleflundra i ugn kan du laga med olika gräddbaserade såser. Räksås med sparris eller spenat, skirat smör eller pepparrot och gräslök gifter sig alla fint med hälleflundran. Servera rätten med ett gott bröd, kanske är det läge att baka dina egna minibaguetter som går att använda till mycket. Pommes duchesse, ugnsbakad hälleflundra och en härlig baguette blir en riktig festmåltid som inte behöver vara svår att tillaga. Hitta massvis av förslag på myTaste och förvandla vardagen till fest med denna härliga fisk.

Sökförslag och sidor