Gyoza deg recept

Gyoza, japanska dumplings from heaven

Gyoza, japanska dumplings from heaven

Det här är lätt att laga och vill man inte göra degen själv så kan man köpa färdiga gyoza-förpackningar från butiker med asiatiskt sortiment
Vegetariska gyoza

Vegetariska gyoza

Klicka ut cirka en tsk fyllning på varje platta, fukta kanten med vatten och tryck ihop degen. Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
Gyoza

Gyoza

Deg. Lägg gyozan på en oljad skärbräda eller tallrik så att den inte fastnar. Arbeta degen tills den är fast och elastisk, tillsätt mer mjöl om så behövs

Gyoza med fläskfyllning

Har man inte koll på vad varken gyoza eller dumplings är är det kanske bättre att beskriva dem som ångkokta fyllda degknyten
Gyoza med fläskfyllning

Gyoza med fläskfyllning

Har man inte koll på vad varken gyoza eller dumplings är är det kanske bättre att beskriva dem som ångkokta fyllda degknyten
Yum Cha Steg 1- degen

Yum Cha Steg 1- degen

Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dim sums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

Dumling eller Gyoza är något av en favoriträtt. Det viktiga är att få till degen bra och helst väga mjölet

Gyozas

Vispa ägget lätt och pensla en gyozadegplatta. Vik över degen till en halvmåne och gör små veck längs kanten så att den sluter rätt

Gyoza (köttfärsknyten)

Om man inte får tag i färdig gyozadeg så kan du göra din egen deg genom att blanda mjöl och ljummet vatten i matberedaren till en degklump

Dumplings

Deg. Deg. Fortsätt så tills du har en smidig deg som inte klibbar. Ta degen ut kylen. Dela degen i fyra delar

Äppeldumplings med ingefärskolasås och äppelchips

Lägg en liten sked på varje platta deg, pensla med äggvita i kanterna och vik till små knyten. 12 plattor med gyoza eller wontondeg (finns att köpa i vissa livsmedelsbutiker eller i asiatiska)