Klicka ut cirka en tsk fyllning på varje platta, fukta kanten med vatten och tryck ihop degen. Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
Deg. Lägg gyozan på en oljad skärbräda eller tallrik så att den inte fastnar. Arbeta degen tills den är fast och elastisk, tillsätt mer mjöl om så behövs
Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dim sums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
Lägg en liten sked på varje platta deg, pensla med äggvita i kanterna och vik till små knyten. 12 plattor med gyoza eller wontondeg (finns att köpa i vissa livsmedelsbutiker eller i asiatiska)