Gyllengul fiskfilé recept

”Bröad” torskfilé.

”Bröad” torskfilé.

En härlig torskfilé smakar alltid fint, extra gott blir det om man hackar nötter och vänder den i det innan man steker den gyllengul i smör
Fisk och chips med timjanmajo

Fisk och chips med timjanmajo

4 portionsbitar (à ca 125 g) fiskfilé, t ex torsk eller kolja. Sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och mjuk

Gyllengul fiskfilé

 Skär fiskfiléerna i halvor om de är stora och droppa över lite citronsaft. Doppa dem först i kryddat mjöl, därefter i ett lätt uppvispat ägg och sist i ströbröd
Torskfilé med spenat och räkor

Torskfilé med spenat och räkor

Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta. Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul
Torskfilé med spenat och räkor

Torskfilé med spenat och räkor

Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta. Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul

Torskfilé med spenat och räkor

Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta. Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul

kokospanerad torsk

Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Recept. Angiel. tis, 2013-09-10 09. 53. 20min