Låt såsen stå i kylskåpet tills det är dags att äta. Fisken. Fisken. 4 tinade portionsbitar torsk, lax eller annan valfri fisk (eller färska fiskfiléer). 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 11) Vänd fiskbitarna i ägget. 14) Lägg i fiskbitarna i stekpannan. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatis och grönsake 4 portioner
Det går också att tillagafisken i ugnen, så håller paneringen bättre. Ibland åt vi abborre och min mamma brukade panera den och servera tillsammans med potatis och en äppel- och gurksås
Stekt fisk med potatis, gurksås och grönsaker. Jag börjar längta efter vår weekendresa till Belgien men vädret kan ju vara lite lurigt i början av mars så vi vet inte vad som väntar oss
Dessutom har vi gjort gurksås med squash istället för gurka och ätit tillfisk. Vi har stekt squashskivor i mycket smör på muurikkan (blir nästan som friterade) och ätit till grillat kött eller kyckling