Gurka ättika socker salt recept

Högrev med gurka och ättika

Högrev med gurka och ättika

Blanda ättika, socker och vatten. Socker. Riv ner köttet längs med fibrerna, blanda med skånsk senap till önskad smak, salt, peppar och skyn
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Lägg gurkan i rena burkar (jag brukar hetta upp dem i ugnen, för att döda alla bacillusker. ) Häll lagen över gurkan
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Blanda vatten, socker, ättika, salt och peppar i en bunke. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associera till andra saker i livet
Cecilias inlagda gurkor

Cecilias inlagda gurkor

Koka upp och rör tills salt och socker smält. 6 dl 12 procentig ättika. 2 dl salt. 6-7 dl socker. 6 dl 12 procentig ättika. 2 dl salt. 6-7 dl socker
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Varvar senapskorn, gurka, lag i en burk. Koka 4 grders ättika enligt recept på ättiksburken. 1 dl salt. 1 kg socker. 2 kg skivad västeråsgurka
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Det var lite pyssel innan jag kunde skruva på locken på gurkburkarna, men slutresultatet blev krispiga, jättegoda gurkor, med lagom smak av ättika, salt och socker

Snabbinlagd gurka

Blanda ättika och vatten. Tillsätt socker och rör runt till sockret har smält. salt. Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen
Ingefärspicklad gurka

Ingefärspicklad gurka

4 1/2 dl ättika (12%) 1 dl socker 1 1/2 dl vatten 1 krm salt 1 gurka 1 burk gari (inlagd ingefära, à 95 g) 4 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Chilipicklad gurka

Chilipicklad gurka

Blanda ättika, socker, salt och chilipulver och häll i bunken. Skär gurkan i tunna skivor och strimla salladslöken
Bengts Gurka

Bengts Gurka

Receptet innehåller inget vatten utan vätskan från gurkorna tillsammans med ättikan OBS. ½ kkp salt. Häll upp gurkan med lagen på rena burkar, förvaras svalt
Inkokt lax med skarpsås och inlagd gurka

Inkokt lax med skarpsås och inlagd gurka

Smaka av med lite vinäger, salt, peppar och rör ned hackad dill. Inlagd gurka. Servera den inkokta laxen med kokta morotsbitar, potatis och kokt lök samt skarpsås och inlagd gurka