Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Blanda vatten, socker, ättika, salt och peppar i en bunke. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associera till andra saker i livet
Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Det var lite pyssel innan jag kunde skruva på locken på gurkburkarna, men slutresultatet blev krispiga, jättegoda gurkor, med lagom smak av ättika, salt och socker
Receptet innehåller inget vatten utan vätskan från gurkorna tillsammans med ättikan OBS. ½ kkp salt. Häll upp gurkan med lagen på rena burkar, förvaras svalt
Smaka av med lite vinäger, salt, peppar och rör ned hackad dill. Inlagd gurka. Servera den inkokta laxen med kokta morotsbitar, potatis och kokt lök samt skarpsås och inlagd gurka