Gulbetor koka recept

#20 Gulbeta – recept

#20 Gulbeta – recept

Du kanna altså enkelt kokagulbetor eller polkabetor och servera med olivolja och salt som tillbehör till alla sorts mat
Inlagda gulbetor

Inlagda gulbetor

Koka dem i lättsaltat vatten, ca 25 minuter, känn efter med en sticka att de är lagom mjuka. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, lagerblad, svartpepparkorn, chili flakes och pepparrot i en kastrull och låt koka 3 minuter. 1 kg gulbetor

Inlagda gulbetor

Koka dem i lättsaltat vatten, ca 25 minuter, känn efter med en sticka att de är lagom mjuka. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, lagerblad, svartpepparkorn, chili flakes och pepparrot i en kastrull och låt koka 3 minuter
Gulbetor, pepparrot & smält smör

Gulbetor, pepparrot & smält smör

Koka betorna i vatten. Tillsammans med lite smält smör – som rundar av smaken – blir kokta gulbetor en enkel förrätt
Chèvregratinerade gulbetor med pestodressing

Chèvregratinerade gulbetor med pestodressing

Det här är en mycket snabblagad god liten rätt, särskilt om man som jag kokat betorna i förväg. Kokta gulbetor gratineras under krämigt syrlig chèvre och serveras med en pestovinaigrette

Citronkokta gulbetor

Koka cirka 45 min beroende på hur stora betorna är. 4 st Gulbetor. Tvätta betorna i vatten och lägg dom i en kastrull med skalet kvar, täck betorna med vatten och tillsätt alla ingredienser
Räksallad med gulbetor

Räksallad med gulbetor

Varva kokta gulbetor, räkor och picklad rödlök på salladen. 700 g gulbetor. Skiva rödlöken tunt och blanda med salt och citronsaft men spara 1 msk saft till dressingen
Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

Koka upp vatten med buljongtärningar. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Servera risotton med gulbetor, svamp och toppa med pinjenötter och persilja
Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor

Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor

Kokagulbetorna med skalet på i saltat vatten, tills att dom är mjuka. gulbetor. Stek svampen i en ”torr” panna, när all vätska har kokat in i svampen tillsätt 2 msk smör och stek tills att svampen är krispig