Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel. Klipp katrinplommonen i halvor. Tillsätt kanelstänger, lagerblad, hälften av katrinplommonen, vatten så att det täcker köttet helt (utan att överskrida maxgränsen för tryckkokaren förstås) och buljong/fond
Lägg plommonen med den sockerlag som bildats i en kransform. DAGENS RECEPT 14-09-30PLOMMON I GELÉRANDPlommon är härligt i olika efterrätter. 1 form500 g gula eller rödgulaplommon1 - 2 msk socker8 blad gelatin5 dl äppeljuiceCrème. 2 äggulor2 msk socker2½ dl vispgrädde1 dl riven blockchokladSkölj plommonen, dela och kärna ur dem. Låt plommonen dra med sockret ca 30 minuter. 500 g gula
Fläskgryta med plommon och äpple. Lägg löken i en gryta och tillsätt senap, fond, vatten och plommon. 2 gula lökar. 200 g torkade plommon. 2 gula lökar
Det här är en variant på den traditionella plommonspäckade fläskkarrén. Sedan sticker du ett hål rakt genom fläskkarrén med ett lämpligt verktyg (t ex ett brynstål) och fyller det med plommon
Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet. 1 1/2 kg plommon. 1/2 dl gula senapsfrön (eller 2 påsar )
Denna gången med gulaplommon, kanel och en skvätt äppelsprit. Skölj och kärna ur plommonen. Häll i sockret när plommonen saftat ur sig och kokat ett tag
4 plommon halverade. 2 gula lökar i klyftor. Ugn 175 grader. Bryn ytterfilén i lite smör i en stekpanna. Salta och lägg den på ett stort ugnssäkert fat