Gubbröra matjesill creme fraiche recept

Gubbröra 2 sätt

Gubbröra 2 sätt

Den kletiga gubbröran gjorde jag med matjesill och den utan klet med ansjovis så här får ni två olika recept beroende var du är ute efter
Surströmming, tunnbröd & gummröra

Surströmming, tunnbröd & gummröra

Sen gjorde vi även en himla god variant på Gubbröra. Byt ut ansjovisen mot matjesill, kaviar eller kanske blanda ner lite surströmming

Den perfekta gubbröran

Hacka matjesillen, äggen och rödlöken. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra på brödet. 5 dl crème fraiche
Recept Gubbröra

Recept Gubbröra

Blanda cremefraiche och lite av sillspaden, tillsätt "hacket" och rommen. Något som är så underskattat men ack så gott är just gubbröra
Pannacotta med Gubbröra

Pannacotta med Gubbröra

Hacka matjesill och ägg. Rör ihop majonäs och cremefraiche och lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar
Recept: enkel Gubbröra

Recept: enkel Gubbröra

Mitt recept på gubbröra baseras mest på mitt recept på Matjesills-tårta, men jag utesluter kavringsbottnen (såklart) och gelatinet
Gummröra & surströmming

Gummröra & surströmming

Tycker man inte att det är gott så behöver man inte äta det, kanske istället testa den här goda varianten ovan på Gubbröra, en Gummröra

Gubbröra

Blanda majonnäs, créme fraiche, örter och lök. , 7 st filéer av matjesill. 3 dl crème fraiche. , Smaksätt med salt, peppar och citronsaft

Citronsill och Sommarsill

Gubbröra.   Gubbröra. 2 dl cremefraiche. 2 dl cremefraiche. Här så har det stökats på med sillar till  silllunchen till midsommar vi ska ha, och det blir i "campinganda" tillsammans med goda vänner