Gubbröra ansjovis recept

Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

4 färskpotatisar 2 ägg 125 g Grebbestads ansjovis 0,5 rödlök 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 dl färsk gräslök, hackad 1 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil salt
Gubbröra med färska örter och ansjovis

Gubbröra med färska örter och ansjovis

Denna gubbröra serveras varm på knäckebröd eller på ett gott hemlagat bröd. 1 burk ansjovis 125-150 gr. 1 burk ansjovis 125-150 gr 1 klick smör
Gummröra eller gubbröra med potatis och ansjovis

Gummröra eller gubbröra med potatis och ansjovis

4 hårdkokta ägg3 kokta potatisar2 brk ansjovisfiléer1 liten finhackad rödlök1 knippe finhackad dill1 knippe finhackad gräslök2 msk créme fraiche1 rågad tesked majonnäsSalt o svartpepparGör så här. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. 2 brk ansjovisfiléer
Kryddig gubbröra på kavring

Kryddig gubbröra på kavring

Skär ansjovisen i små bitar och hacka äggen. Rör samman ansjovis, ägg, lök och crème fraiche. 1 ansjovis
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Klassisk gubbröra

Klassisk gubbröra

Skär ansjovisen i centimeterstora bitar. I bloggen Matgeek hittade vi recept på en riktig klassisk gubbröra och bestämde oss för att testa den till påsk, istället för att göra vår “vanliga” Nubberöra
Gubbröra

Gubbröra

Smaka av med peppar och lite ansjovisspad. 4 portioner1 burk ansjovisfilé, 125 g4 hårdkokta ägg1 rödlök1/2 dl gräddfil1/2 dl créme fraiche1/2 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslökVitpeppar(Ansjovisspad)Hackaansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. 1 burk ansjovisfilé,
Gubbröra

Gubbröra

Gubbröra görs traditionellt på matjessill/ansjovis, ägg, majonnäs och dill. Testa då att gör en god gubbröra av resterna, ett helt fanatiskt gott pålägg att ha på kvällsmackan eller som snack till fördrinken på grillfesten
Gubbröra med purjolök och senap

Gubbröra med purjolök och senap

Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Gubbröra med purjolök och senap   1. 4 personer Ingredienser Gubbröra med purjolök och senap 1 burk anjovisfiléer (125 g) 2 ägg 1 purjolök 1 msk smör 1 msk sötstark senap 1 krm nymald svartpeppar 2 msk crème fraiche 4 skivor mörkt bröd Garnering dillkvistar
Gubbröra på kavring – recept

Gubbröra på kavring – recept

Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt. Koka äggen till gubbröran hårt. Blanda ansjovis- och ägghacket med löken och resten av ingredienserna
Gubbröra på lax

Gubbröra på lax

Sill och ansjovis passar inte alla och då är gubbröra på mjäll, rosa, kallrökt. lax ett otroligt gott alternativ
Gubbröra

Gubbröra

ev lite ansjovisspad. Hacka ägg och ansjovis. Blanda ägg, ansjovis och lök. Smaka ev av med lite ansjovisspad
Krämig gubbröra

Krämig gubbröra

matjesfiléer, tärnade (eller ansjovis om du föredrar det). 1potatisar, kokta och tärnade. 1ägg, hårdkokta och tärnade
Gubbröra

Gubbröra

Hacka ansjovis i småtbitar. 100 g Ansjovis. 100 g Ansjovis. 4 portioner. Ingredienser. 2 Ägg, kokta. 1 msk Senap
Gubbröra

Gubbröra

med lite av ansjovislagen om du vill ha gubbröran lösare samt mer salt och smakrik. Häll av ansjovis - spara gärna lite av spadet om du vill späda röra sedan
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 1Några dillkvistar och gräslöksstrån1 Hacka ansjovis, äggen och rödlöken