Grytbitar av hjort recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig avgrytbitarav till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Tänk på att receptet är beräknat efter grytbitar så använder du skav kan du korta ner koktiden en timme
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitarav vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jaktkojans viltgryta

Jaktkojans viltgryta

Smaka eventuellt av med salt och peppar. 700 g grytbitarav lämpligt vilt, tex hjort, älg eller vildsvin. 700 g grytbitarav lämpligt vilt, tex hjort, älg eller vildsvin
Viltgryta med betor

Viltgryta med betor

Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. 600 g rådjur eller hjort i grytbitar. Gör så här. Hetta upp en tjockbottnad gryta
Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitarav viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Jaktkojans viltgryta | Recept från Köket.se

Jaktkojans viltgryta | Recept från Köket.se

Smaka av med salt och peppar om så önskas. 500–700 g grytbitarav lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 1500–700 g grytbitarav lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Viltgryta

Viltgryta

(jag har sockerfria versioner av dessa). (jag har sockerfria versioner av dessa). 800 g grytbitarav viltkött (älg, rådjur eller hjort. 3 800 g grytbitarav viltkött (älg, rådjur eller hjort
Toscansk köttgryta

Toscansk köttgryta

Skär köttet i lagom stora grytbitar. Smaka av med nyklippt persilja, salt och peppar. Recept ur "Italienska klassiker" av Bo Hagström och Robert Maglia
Viltkött

Viltkött

Vi har precis fått hem ett parti med hjortfärs och grytbitarhjort. Det går verkligen att kombinera på massor av olika sätt
Viltgryta

Viltgryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Viltgryta 900 gram grytbitarav vilt , t ex älg eller hjort 1,5 dl viltfond , koncentrerad 1 l vatten 2 msk olivolja 12 st steklökar , små, gärna röda 2 st palsternacka(or) 3 st morötter 2,5 klyfta(or) vitlök 4 dl rödvin 2,5 msk krossade enbär 0,5 kruka(or) färsk timjan , 3 kvistar räcker 0,5 kruka(or) färsk rosmarin , 2 kvistar räcker 3 st lagerblad 200 gram svartkål 300 gram blandad skogssvamp 300 gram Västerbottensost 400 gram kokta vita bönor 0 maizena , att reda av med 0 salt 0 svartpeppar Polenta 7 dl vatten 2 dl grädde 1,5 dl Polenta 2,5 dl Västerbottensost 3 msk smör 0 salt 0 svartpeppar Köp receptet
Hjortgryta med grädde

Hjortgryta med grädde

Koka upp till två timmar för segare grytbitar. När hjortköttet kokat mört rör i du i grädden och smakar av med salt och svartpeppar samt ev