Jag kan lova att den här grytan värmer, men var och en får moderera kryddmängden efter egen smak tycker jag, själv älskar jag mat med sting och hetta särskilt kulna dagar
Hetta upp matfettet i en tjockbottnad kastrull eller gryta på hög värme. Bönor, linser, nötter och frön är till exempel proteinrika, men ger inte fullvärdigt protein
Häll krossade tomaterna i botten på grytan, häll i bönorna, majsen och tomaten med vitlöksklyftorna. Bönor och linser handlar jag helst torkade – m y c k e t billigare i längden och mitt tips är att köpa dom på en lokal butik med utländskt sortiment
Börja med att hetta upp olivolja, helst i en gjutjärnsgryta. Gjorde sig utmärkt i denna rätt med bönor, paprika och spenat, toppat med pumpafrön, kvarngryn och avocado
Skölj bönorna och blanda ner dem med linserna. Ok, so I’m sort of getting used to cooking vegan food now and I’m pretty satisfied with my latest meal prep
Idag är det visst Vegan Pizzans Day, så i kväll blir det nog pizza med svarta bönor. Vegan. Det är lite att göra med studierna just nu, så de senaste dagarna har jag passat på att koka bönor, så att jag har det redo i frysen
Ett av de mest välbesökta recepten på bloggen är "Kryddig kikärtsgryta" [länk], vilket är en lättlagad, billig och god rätt som dessutom är baserad på nordiska råvaror
Det här är en gryta som kräver lite pyssel, men det är den helt klart värd, och passar en dessutom på att göra mycket på en gång så har en även mat som kan frysas in för framtida måltider