Om vi ska återgå till grytan tycker jag om den här kombon med grädde, soja och sambal oelek. Kan tänka mig att för de som inte vill ha hettan kan man ersätta med tomatpuré istället
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Skär paprikor i bitar och tillsätt tillsammans med champinjoner och tomater. Koka några minuter och rör ihop mjöl och grädde till en redning och tillsätt under omrörning i grytan
Skiva oliverna och skär tomaterna i bitar och lägg i såsen. 6 soltorkade tomater. Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar
Tillsätt sedan tomatpuré, vatten, krossade tomater, röd vin, kalvfond, paprika pulver och oregano. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar
Hacka även tomaten och chili. En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Vänd i tomat, chili och curry, fräs lite till under omrörning
Fräs koriander, tomat och njut av dofterna från grytan. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor