Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Resultatet blev en supergod gryta som föll alla lunchgäster i smaken
Finstrimla vitkål, rotselleri och paprika. Den här grytan, precis som många andra asiatiska rätter på bloggen, har ingen bakgrund i landet men väl dess kryddor
Ikväll lagade älsklingen en sorts gryta eller soppa med kyckling. Lägg i en stor gryta, häll på buljong och krossade tomater, låt koka tills hälften av vätskan återstår
ca ½ liten rotselleri. Kikärterna har bland annat hamnat i en, i mitt tycke, god och värmande gryta som har en härligt mustig smak som får samsas med smakerna från rotfrukter, pepparrot och dill
½ stor rotselleri i stora bitar. Först ut av "rätter som kan passa fint till nyårsafton" är en middag passande för köttgillarna, framförallt de av er som gillar långkok och grytor, när vi idag bjuder på en gryta som ni lagar till på antingen griskinder eller annat kött som passar bra för långkok
Nu har jag inte besökt asien och har inte många kinesiska kryddor i mitt skafferi men jag har tagit de smakerna jag känner igen från besök på kinarestaurangerna runt omkring och satt ihop det i en gryta
Helbakad rotselleri är ett väldigt bra sätt att tillaga rotselleri på. Denna veckan har vi haft en vegetarisk vecka och nu till helgen vill man ju äta lite lyxigare, så vad blir då inte bättre än en helbakad rotselleri med lite goda tillbehör