Men till en gryta är det suveränt gott, så jag köper alltid ett paket när jag kommer över. Kalkongrytbitar är mörka i köttet, med fett insprängt och smakar nästan som bogfläsk
Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Självklart serverat med kritvitt basmatiris och naanbröd gräddat på sten
Ni skulle hört oss igår när vi slevade i oss av grytan, för slevade är precis vad vi gjorde, något annat sätt att förtära denna underbara maträtt var helt omöjligt
Denna gången är det ett recept på en gryta som vi bjöds på hos Carina och Affe förra helgen, när vi slängde ut en bild på vårt Instagram var det genast flera som ville ha receptet
torrt vitt vin som Alsace Pinot Gris eller valfritt. 1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog
Tidigare ikväll åt vi en jättegod köttgryta gjord pågrytbitar av picnicbog (gris). Fördelen med att göra köttgrytapågriskött är att köttet inte behöver koka lika länge för att det ska bli mört
Rör ner blandningen lite i taget, sätt tillbaka grytanpå plattan så den blir varm. Det blev en mild, men aromrik gryta där syran och den lätta sötman balanserade perfekt
Köttfärssåsen övergick till köttgryta då det på något mystiskt vis försvunnit ett paket köttfärs ur frysen utan att jag egentligen vet vart det tagit vägen
Vildsvin har spridit sig kraftigt i landet och på en del ställen anses det vara snudd av ett plågoris så grisarna förstör stora arealer av grödor för bönderna varje år
I söndags kokade jag köttgryta i min Crock-pot nästan hela da'n så idag när vi kom hem trötta och hungriga var det bara att värma på den samtidigt som potatisen kokade