Lägg ner allt i en stor gryta och gör en redning av mjölet och lite av vätskan så den blir slät. I år blev det trots ett rikt svampår inte mycket plockande här, men jag har också turen att ha en snäll svägerska som kom över med lite av hennes skörd
Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan. Där kan man sätta sig ned och plocka svarttrumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
När allt vatten absorberats av riset så rör försiktigt med en slev i grytan så att riskornen i ytterkanterna kommer in mot mitten och de från mitten kommer ut mot kanterna
Runt fem timmar får grytan gå på lägsta effekt, rör om mot slutet och smaka av med salt och ev. Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Efter en fantastisk middag fick vi en kokbok av kocken och ägaren Gianni Busetta, just kokböcker är ett utmärkt sätt att ta med sig en liten del av upplevelsen man haft av en plats
När allt vatten absorberats av riset rör försiktigt med en slev i grytan så att riskornen i ytterkanterna kommer in mot mitten och de från mitten kommer ut mot kanterna
När allt vatten absorberats av riset rör försiktigt med en slev i grytan så att riskornen i ytterkanterna kommer in mot mitten och de från mitten kommer ut mot kanterna
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta som rymmer hela kålhuvudet. Lägg dolmarna tätt i en smord ugnssäker form och pensla dem med lite smält smör
(trattkatareller, trumpetsvamp eller Karl-Johan). Svampsalt. 1 dl havssalt. 20 gr torkad svamp. Mixa svamp och salt till ett fint pulver som är perfekt som smaksättning i grytor, sallader eller såser hela hösten