Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Lägg sedan över korven i en gryta och stek fläskfilen i korvfettet som är kvar i stekpannan
Stek choritzokorven tills den fått vacker stekyta, lyft upp den ur grytan och fortsätt med att steka lammköttet tills det fått en vacker färg, lägg till sist i tomatpuren och alla örterna samt ramslökspastan
När köttet är brynt lägger du i lök, vitlök, korv och alla ingredienser i grytan. Skiva korven. Servera grytanmed en klick creme fraiche tillsammans med tex kokt broccoli med smör på eller kanske bara en krispig sallad
Prova till exempel att fräsa lök och strimlad kycklingfilé i en gryta. Prova till exempel starkkorv istället för kyckling, vitt vin och krossade tomater istället för buljong, fetaost, parmesan eller grädde istället för mozzarella och variera smaksättningen med olika grönsaker, oliver, spenat, kryddor och örter
För en mer rejäl musselgryta kan man runda av det hela med en skvätt grädde. Kul att detta fenomenala köksredskap uppmärksammas även om Crock-Pot i programmet bara kallades grytan om jag minns rätt
bröd (vi hade bitar av majstortilla), kokt eller grillad majs, aioli, salsa (jag blandade krossad ananas med tärnade tomater och chili), sallad (eller sallads blad att fylla medgrytan) och citronklyftor
Från våra fäders öppna spisar med den hängande nedrökta grytan och trefoten hafva vi nutidsmänniskor hunnit till den slutna spisen med sin ugn och sin häll med kokhål - att nu icke tala om alla dessa blankskurade kopparkärl, hvilka äro afsedda att pröfva dess goda egenskaper
Lägg tillbaka i grytan, strö över persilja och servera med senap och ev potatis. Stark fransk senap. Ta upp kött och korv, skiva köttet och dela korvarna