Gryta med stark korv och fläsk kött recept

Matrelaterad historia - blandat

Från våra fäders öppna spisar med den hängande nedrökta grytanoch trefoten hafva vi nutidsmänniskor hunnit till den slutna spisen med sin ugn och sin häll med kokhål - att nu icke tala om alla dessa blankskurade kopparkärl, hvilka äro afsedda att pröfva dess goda egenskaper
Choucroute garnie (Surkålsgryta)

Choucroute garnie (Surkålsgryta)

Lägg tillbaka i grytan, strö över persilja och servera med senap och ev potatis. Stark fransk senap. Ta upp köttochkorv, skiva köttetoch dela korvarna
Gryta på älgkött och stark korv

Gryta på älgkött och stark korv

Bryn köttochfläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Tillsätt dem i grytanoch smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen
Chiligryta

Chiligryta

Servera den med Gräddfil,Majs, Mera Chillipulver, och något doppbart grovt bröd. Oroa sig inte för färgen då den blir bättre med tiden
Cassoulet

Cassoulet

Korven skär du i bitar och lägger tillbaka i grytan. Pröva om köttoch bönor känns färdiga, ge annars grytan några minuter till

Cassoulet

Fiska upp apelsinskalet ochkorven när grytan är klar. Smält en knapp msk smör i en rejäl gryta. Så är det dags för tomatpuré och tomaterna med spad

Den grå juvel

smör och rör samman,,POTETBALL går utmärkt att frysa tillsammans medfårköttetoch spadet. Allt skall serveras hett, gärna på värmda tallrikar ochmed kallt smör till (som smälter mot maten)

Surkålsgryta

Servera medstark senap och kokt potatis. Skär fläsket i bitar och dela korvarna. Fräs lök och äpple i smör i en gryta

Wienerköket 16

När de blev hungriga tog de en bit av den torkade maten, satte till litet vatten och värmde den igen i sin gryta