Klipp bort svålen från fläsket. Stek löken i en stekpanna med smör. Dela skivorna på mitten och stek bogfläsket på båda sidor och ringla över sirap på slutet
Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Smöret avslutade sitt fräsande i såsgrytan och löken tillsattes för fräsning på medeltemperatur. Lingonen som hade fått tina lades i en gryta och koka upp
Lägg i en tjockbottnad gryta och reducera ner till hälften på medelvärme, rör om då och då. Det är så underbart att man kan göra glutenfria kroppkakor då det är bland det bästa jag vet, här serverat med vit sås och picklade lingon
Stek fläsket knaprigt tillsammans med löken och svampen. I lördags bjöd jag syster med familj på Boeuf Bourguignon och det blev (om jag får säga det själv) så himla gott
Fyll på med vatten så att det knappt täcker fläsket. Härom veckan var jag i London på en fyradagars sake-utbildning (ja den japanska risbrygden) och hann även med att avverka ett antal måltider på asiatiskt tema
Här får vinbären ta lingonsyltens plats i en moderniserad ”korngryn medfläsk”. På framsidan håller plommonträdet på att vika sig för alla växande plommon – ännu gröna – och på baksidan har vinbärsbusken växt upp till himlen fylld med de svarta söt-syrliga bären