Gryta med högrev rött vin rökt fläsk recept

Höstgryta på högrev i Crock Pot

Höstgryta på högrev i Crock Pot

Jag utgick från det klassiska receptet medbacon/sidfläsk och tillsatte klassiska höstsmaker som palsternacka, lök och trattkantareller
Höstgryta på högrev

Höstgryta på högrev

Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. Använder du färsk svamp så smörstek den först med salt och låt den gå ner i grytan strax före servering
Per Morbergs Boeuf bourguignon

Per Morbergs Boeuf bourguignon

Hetta upp en gryta, gärna av gjutjärn, lägg. bryn det tillsammans medfläsket. • Skala och krossa vitlöksklyftorna med en stor kniv och rör ner moset
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Bouef Bourgignon i potten.

Bouef Bourgignon i potten.

Sila från buljongen ner i en gryta, låt den koka upp och red av till önskar konsistens med maizenapulver
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vin och buljong. porStrimla fläsket. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis
Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta
Den sista vintergrytan

Den sista vintergrytan

Tillsätt det tärnade fläsket och låt det fräsa med.  Gör likadant med grönsakerna. Det ursprungliga receptet till den här grytan kommer från den gamla skånegården Drakamöllan, belägen strax norr om Brösarp på Österlen
Långkokt bolognese

Långkokt bolognese

Lägg ner allt i grytan tillsammans med tomatpuré, vin eller vatten, krossade tomater och fond. Lägg i en gryta som tål ugnsvärme
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Under tiden som köttet kokar börja då med att skära bort eventuellt svål från sidfläsket och lägg ner det i grytanmed köttet (detta lyfts sedan ur innan servering)

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Blixtmixa den kokta torkade chilin tillsammans med kokvattnet och häll över grytan. Sedan gäller det att lägga till lite passion och kanske rent av läppja på en kall Corona under tiden ni pysslar om grytan och gör alla tillbehören för den rätta känslan
Boeuf Bourguignon 2.0

Boeuf Bourguignon 2.0

Servera grytan, gärna i djupa tallrikar, med spetten på tallriksbrämet, bjud kokt eller pressad potatis bredvid
sönderkokt, inte pulled.

sönderkokt, inte pulled.

Häll på i grytan ihop medvin, chilisås, honung & vatten. Finns ju mängder utav recept & tillvägagångssätt, koka i gryta, i ugnen, länge på grill eller i rök, konfitera etc
Köttgryta med salami

Köttgryta med salami

Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Huvudingrediensen tycker kanske några av er låter lite märklig kanske men vi lovar att det blir så himla gott att laga till en grytamed griskinder, köttet är så otroligt smakrikt och mört, det faller nästan sönder bara du närmar dej med en gaffel
Vinmarinerad högrevsragu med tagliatelle

Vinmarinerad högrevsragu med tagliatelle

Stek fläsk och chiliflakes i smör i en gryta tills fläsket har fin färg och är knaprigt. Häll ner pastan i grytan och vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen