Gryta med högrev rött vin och fläsk recept

Höstgryta på högrev i Crock Pot

Höstgryta på högrev i Crock Pot

Jag utgick från det klassiska receptet medbacon/sidfläskoch tillsatte klassiska höstsmaker som palsternacka, lök och trattkantareller
Långkok på högrev

Långkok på högrev

Smaker som du hittar i grytan,peppar,rosmarin,fänkål,är även smaker som du hittar i vinerna. Lägg dem i en stor gryta
Höstgryta på högrev

Höstgryta på högrev

Stek köttet ochfläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. Använder du färsk svamp så smörstek den först med salt och låt den gå ner i grytan strax före servering
Finfin fransk gryta

Finfin fransk gryta

Stek fläsket knaprigt tillsammans med löken och svampen. I lördags bjöd jag syster med familj på Boeuf Bourguignon och det blev (om jag får säga det själv) så himla gott
Mosters köttgryta med grönsakerna "på sidan"

Mosters köttgryta med grönsakerna "på sidan"

Skala palsternackor ochmorötter. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Per Morbergs Boeuf bourguignon

Per Morbergs Boeuf bourguignon

Lägg ner alltsammans i grytanoch. Hetta upp en gryta, gärna av gjutjärn, lägg. Bryn dem tillsammans medfläsketoch
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Blanda väl och låt grytan koka upp. Lyft över det till en gryta efter hand. Späd medvinoch vatten så det täcker
Fransk köttgryta

Fransk köttgryta

Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, vin, lagerblad, timjan, oregano, hackad vitlök, apelsinskal, buljongtärning och tomatpuré
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Bouef Bourgignon i potten.

Bouef Bourgignon i potten.

Sila från buljongen ner i en gryta, låt den koka upp och red av till önskar konsistens med maizenapulver
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vinoch buljong. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan
Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Boeuf Bourguignon à la Per Morberg

Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta
Den sista vintergrytan

Den sista vintergrytan

Tillsätt det tärnade fläsketoch låt det fräsa med. Smaka av med salt och peppar.  Gör likadant med grönsakerna
En mustig oxragu till helgens pasta!

En mustig oxragu till helgens pasta!

Så klart är det alltså inte du som ska upp på spisen, där ska istället en grytamed oxragu stå och gona till sej si så där en och en halv timme
Långkokt bolognese

Långkokt bolognese

Lägg ner allt i grytan tillsammans med tomatpuré, vin eller vatten, krossade tomater och fond. Koka upp grytanoch lägg på lock