Det är en man tager vad man haver gryta, grönsaker i fokus men med smaksättning av lite kött, något som kan puttra länge om det finns tid eller kort om det är brått och resterna gjordes om till en annan rätt
Skär korven i bitar/skivor, och tillsätt till köttet. Salt och peppra på köttet. Igår blev det en traditionell mustig gryta som kvällen till ära serverades med färsk tagliatell
Det här är en riktig höstgryta med varma smaker av kött, rotfrukter och örtkryddor. Allt i en generös gryta som räcker till nästan ett helt fotbollslag
Hacka plommontomaterna grovt och lägg i grytan. Köttfärsbloggen tar inte hänsyn till något gällande receptregler för Chili Con Carne så under inköpsrundan såg jag en färsk god korv som fick följa med i korgen och i receptet
Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Får man inte tag på polska eller tyska korven, kan Scans bratwurst eller annan starkkorv användas
När köttet är brynt lägger du i lök, vitlök, korv och alla ingredienser i grytan. Skiva korven. Skär köttet i tärningar och bryn dem i smör i en stekgryta
Gryta. Servera grytan med moset, lite gelé och en sallad. Gryta. En härlig höstmiddag, tänk på att grytan ska koka i 2 timmar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 1 starkölkorv. Skär köttet i 2 cm stora kuber, slanta korv och morötter, hacka löken. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme. Skala smålöken och lägg i grytan tillsmammans med svampen och koka ytterligare 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 1 starkölkorv
Så – låt dem antingen vara med och laga maten så de förstår och ser vad de äter, eller göm grönsakerna genom att mixa ner dem i såsen, hacka dem fint i grytan eller gömma dem på andra sätt