Stek i smör i en het panna tills köttet är ordentligt brynt, lägg över i en gryta. Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller Portioner. Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
Lördag idag då passar det väl bra med en köttgryta som får stå och puttra länge på spisen. Den här som jag gjorde igår med högrev och massor av kantareller blev supergod, den måste du testa
På tal om mat så tänkte jag idag bjuda er på en riktigt värmande och helt fantastiskt god gryta. Ett långkok där högrev och sidfläsk samsas med kantareller och timjan
1,5 kg älgkött eller högrev. 1 förp kantareller. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Den här gången blev det en höstgryta med kantareller och bacon, massor med rödvin och morötter. Smält smöret i en stekgryta och bryn på löken och köttet, salta och peppra
Inledde med en högrevsgryta som förstås innehöll en massa gott rödvin, kantareller och grönsaker. Stek på kantarellerna i smör så dom gärna får lite färg, salta och peppra och häll över i grytan