Grovt pinnbröd recept

Pinnbröd med sesamfrö och morot

Pinnbröd med sesamfrö och morot

4 dl grovt dinkelmjöl. Strö saltet över den smulade jästen (ja, det räcker med ½ paket jäst, trots att det är en dubbel sats)
Pinnbröd de luxe

Pinnbröd de luxe

Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i vattnet. Lägg i saltet och sockret. Rör om. Blanda mjölet och degvätskan

Pinnbröd

Så ett litet gott Pinnbröd så här inför Valborgs. Så ett litet gott Pinnbröd så här inför Valborgs. Pinnbröd
Glödhoppor ... mjukt tunnbröd för stora och små

Glödhoppor ... mjukt tunnbröd för stora och små

3 dl Vetemjöl (+ någon dl till själva utbakningen senare)1 dl Rågmjöl (fint eller grovt)½-1 tsk Salt½ tsk Bakpulver1 tsk Bikarbonat1-1½ msk Honung (sirap kan användas istället)2½ dl Naturell YoghurtBlanda alla torra ingredienser i en bunkeSe till att bikarbonat och bakpulver fördelar sig ordentligt med mjöletTillsätt mjuk honung (funkar bra med flytande också om du har det) samt yoghurtenBlanda samman allt till en deg. Du kan också linda upp degen på pinnar och använda som pinnbröd 6 bröd

Pinnbrödskorv

Strimla vitkål och paprika fint och riv moroten grovt. Pinnbröd. Pinnbröd. Salladen. Blanda senap, vinäger och kryddor till salladsdressingen och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning