Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötteroch mandel
Hacka alla nötteroch den torkade frukten grovt. Så därför är nöt- ochfruktbröd en favorit. Blanda mjöler, kryddor, frön ochnöt- och frukthacket tillsammans
Nästa steg är att hacka nötteroch din valda frukt, du kan hacka frukten ganska grovt. För att få till den extra goda smaken brukar jag hacka ner lite hasselnötteroch mandel i brödet
Fikonbröd med nötter FRALLOR. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Tillsätt frukten ochnötterna som är grovt hackade. (jag hade mandlar ochhasselnötter). Det går snabbt och lätt att blanda vilket jag älskar när jag bakar bröd
Hacka aprikoserna grovtoch tillsätt sedan dem och tranbären i degen, arbeta ihop snabbt. I receptet nedan är aprikoserna med men om man inte vill ha dem kan man byta ut dem mot nötter eller annan frukt/bär
Rör ner russin, frukt och hela valnötter. Klipp gärna en bit bakplåtspapper och lägg i formens botten. Receptet kommer från "Under valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström