Grova tekakor grovt rågmjöl recept

Goda, grova tekakor!

Goda, grova tekakor!

Problemet tycker jag annars är att grovt bröd inte jäser upp lika bra. Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina
Saftiga och lite grövre tekakor

Saftiga och lite grövre tekakor

grovtrågmjöl. Häll ner grahamsmjöl, rågmjöl och rågsikt och sätt igång assistenten så att mjöl och vätska blandas väl
Hälsobullar - matsäcksbröd

Hälsobullar - matsäcksbröd

stötta i mortel), havregryn, solrosfrön, linfrön, hackade valnötskärnor och grovtrågmjöl. 10 dl grovtrågmjöl
3 underbara bröd

3 underbara bröd

Grova russinfrallor Lite rejälare frallor med russin i är den perfekta frukosten för kalla dagar. Tekakor på surdeg De här surdegsrutorna gör jag på rågmjöl och havregryn och formar till lagom stora rutor
Evas rågkakor

Evas rågkakor

salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovtrågmjöl. Tryck ut dem med handflatan till runda kakor (typ tekakor fast en aning tjockare) ca 10-12 cm i diameter. 3 dl grovtrågmjöl
Grova tekakor

Grova tekakor

Arbeta in rågmjölet och det mesta av vetemjölet till en smidig deg. Dessa tekakorna blev det iallafall igår
Grova tekakor

Grova tekakor

Grova och goda tekakor är fint till mellanmål. Dag 2 1 msk honung300 g smält smör *1 tak salt8-10 dl fullkornsdinkelmjöl *3 dl rågmjöl * Smält smöret med honung, låt det svalna lite och blanda sedan samman allt. Knåda och kavla ut degen så att den blir ca 1 cm tjock och måtta ut lagom stora tekakor med t. 3 dl rågmjöl
Grova Tekakor

Grova Tekakor

Här har jag gjort en lite grövre variant med linfrön och rågmjöl. Tekakor tycker jag är riktigt gott. 3 dl rågmjöl. Grädda tekakorna på 200 grader i 10-15 minuter. 3 dl rågmjöl
Grova brödkakor med råg

Grova brödkakor med råg

Provbakade ett recept från tidningen Baka på brödkakor, liknande tekakor. Rör ut jästen i lite av degspadet, tillsätt resten av spadet tillsammans med sirap, kummin, rågmjöl och vetemjöl
Gammal jäst

Gammal jäst

(Den speciella tekniken för hamburgerbröd och tekakor hittar du här). (Den speciella tekniken för hamburgerbröd och tekakor hittar du här)

Grova tekakor

=))Dagen idag gjorde jag tidigt i går morse degstöpan till tekakorna, jag blev otrolig sugen att baka tekakor som figurerats här i bloggsfären

Grova tekakor med kummin

Tillsätt salt, sirap, kummin och rågmjöl. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. 3 dl grovtrågmjöl

Tekakor

Häll kokande vatten över rågkross och vetekross samt rågmjöl. Kavla ut degen ca 1 cm till tekakor. 8 dl extra grovtrågmjöl

Nyttiga tekakor

5 dl grovtrågmjöl. Smält margarinet, tillsätt vatten låt det bli 37 grader, jäs i 30 minuter. Blanda i mjölet och knåda till en slät deg, blir den för lös tillsätt mera vetemjöl

Rågtekakor

Baka ut till ca 20 tekakor. 5 dl grovtrågmjöl. Smält margarinet, häll i mjälken och låt bli 37 grader. Häll degspadet över jästen som smulats i assistent