Servera med smör och ost, mums. Blanda alla torra ingredienser, häll i mjölken och rör om väl. När jag kom tillbaka var jag ju måttligt hungrig på frukost och slängde ihop lite grovascones när jag såg att brödet nästan var slut
Jag älskar det ”klassiska” receptet med vitt mjöl, smör och yoghurt\mjölk. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Servera med kvargfluff. Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. 2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%. 2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%
Grovafruktscones. Pensla med grädde. Rör i mjölk och grädde. Äppelscones. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet Chokladscones. 1 dl Arla® mjölk
Fröiga grovascones till vänster och polentascones till höger. I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd