Grova rågfrallor med surdeg recept

Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

Grovarågfrallor. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Grova rågfrallor

Grova rågfrallor

Man lär ha en surdeg, men det är ju bara att starta en eller köpa färdig på ICA. 250 g rågsurdeg. 650 g vetemjöl med hög proteinhalt ( Jag tog manitobacream ). 250 g rågsurdeg. 650 g vetemjöl med hög proteinhalt
Mitt nya frukostbröd – Grova rågflallor

Mitt nya frukostbröd – Grova rågflallor

För att baka dessa rågfrallor så behöver du en rågsurdeg. Saras grovarågfrallor. Rågfrallor har bakats i alla tider men just i detta recept så har jag utgått ifrån detta recept
Grova rågfrallor (bakade på surdeg)

Grova rågfrallor (bakade på surdeg)

Äntligen har jag tagit steget och provat att baka medsurdegsgrund. Eller så har jag kanske haft lite nybörjartur med min syrliga och något illaluktande kompis som puttrat på i lagom takt i sin plastlåda

Grova rågfrallor

Från boken Bröd från Brunkeberg bakade jag dessa grovarågfrallornamed viss modifikation. Bullarna blir kanon och ska fyllas med kyckling och annat gott till lunchen

Kalljästa rågfrallor

Men oftast när jag känner för att baka något medsurdeg i finns det ingen hemma. Orkar inte hålla på och mata den med mjöl