Grovarågfrallor. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Man lär ha en surdeg, men det är ju bara att starta en eller köpa färdig på ICA. 250 g rågsurdeg. 650 g vetemjöl med hög proteinhalt ( Jag tog manitobacream ). 250 g rågsurdeg. 650 g vetemjöl med hög proteinhalt
För att baka dessa rågfrallor så behöver du en rågsurdeg. Saras grovarågfrallor. Rågfrallor har bakats i alla tider men just i detta recept så har jag utgått ifrån detta recept
Äntligen har jag tagit steget och provat att baka medsurdegsgrund. Eller så har jag kanske haft lite nybörjartur med min syrliga och något illaluktande kompis som puttrat på i lagom takt i sin plastlåda
Från boken Bröd från Brunkeberg bakade jag dessa grovarågfrallornamed viss modifikation. Bullarna blir kanon och ska fyllas med kyckling och annat gott till lunchen