Kanske har man ätit allt för mycket tråkiga grisköttsbiffar. Lägg dem med snittytan nedåt på skärbräden och pressa ned dem till bastanta biffar med handflatan
Rötternas tivoli med filé mignon på grisfilesamt en rödbet-sås. Uppläggningen kan göras efter eget skön och initiativ, variationerna är många, eller så kan du göra som jag gjort, lägg såsen som en spegel på tallriks botten, därefter några morotsklyftor varvade med några persiljerötter, och resten av det brynta rotsakerna, grisfilé bitarna som ett torn över det hela varvade med en del av de stekta kantarellerna både på toppen och emellan biffarna
Servera biffarna med rotsakerna och såsen. Servera biffarna med rotsakerna och såsen. Beräkna ca 150 g per person av gris innerfilé, bulta ut dem till lämpligt stora biffar. Under tiden rotsakerna blir färdiga i ugnen steker du dina grisbiffar i den samma stekpannan som rotsakerna blev stekta, låt dem bli välstekta och vackert brynta, därefter kan du hälla på 2 dl grädde lagom för 2 biffar, 1 msk stark senap rörs ner tillsammans med 1 tsk riven pepparrot, grädden får koka ihop tillsammans med biffarna, när såsen kokat ihop och är lagom tjock smakar du av och saltar och pepprar om det är nödvändigt. 2 dl grädde lagom för 2 biffar, 1 msk stark senap rörs ner tillsammans med 1 tsk riven pepparrot, grädden får koka ihop tillsammans med biffarna, när såsen kokat ihop och är lagom tjock smakar du av och saltar och pepprar om det är nödvändigt
Jag hade inte planerat middagen riktigt bra, inventerade kylskåpet och hittade en bit blomkål och en bit purjolök, så medan jag stekte biffar (fakirbiffar men med kryddpeppar, svartpeppar, lök och sojasås) kokade jag blomkålsbuketter och purjobitar några minuter i saltat vatten
En kväll när vi var i Finland bjöd våra föräldrar oss på bowling och middag. Bowlingen gick väl så där för mig, men roligt hade vi och visst blev det några strikes