Grillmarinad till kyckling, räcker till ca 800 g kött. 1 dl olivolja. 1 dl olivolja. Då är det söndagkväll igen och vi har en händelserik och spännande vecka framför oss med mycket som ska hinnas med men jag hoppas det även blir lite altanhäng i solen
Grillmarinad till fläskkarré, 4 pers. 600-800 g fläskkarré i skivorsaltgrovmalen svartpeppar2 msk rapsolja1 lime, rivet skal och pressad saft1 msk HP sauce1 msk chilisås1 msk worcestershire sauceKrydda karréskivorna med salt och peppar. 2 msk rapsolja
Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras
1 dl olivolja. Blanda till marinaden. Lägg i kotletterna. Låt dra några timmar eller över natten. Nu är de färdiga för att grillas på grill eller i ugnen
2 ½ dl rapsolja½ dl vinäger½ dl soja½ dl chilisås1 ½ dl BBQ-sås3 msk grillkrydda1 msk svartpeppar1 tsk timjan1 tsk paprikapulverBlanda ihop alla ingredienser och häll i en lämplig flaska. 2 ½ dl rapsolja