Grillsäsongen är på ingång så jag valde att grilla kycklingspett tillsammans med grönsaker samt att baka ett härligt och mycket luftigt focaccia, till detta gjorde jag endast en enkel sallad då brödet är ganska mättande i sig så det behövs inte så mycket mer
Lägg paprikan på plåt med skinnsidan uppåt, fördela halverade körsbärstomater på plåten. Sätt in i mitten av kall ugn och slå på grill 275C. Efter ca 25-30 minuter är skinnet på paprikan kolsvart och lite bubbligt. Ta ut plåten, lägg paprikan att svalna, stäng ugnen och sätt in tomaterna på eftervärme ca 15-20 min. 5 cm skivor och grilla zucchini, aubergine och rödlök som penslas med lite grillolja (löken kan skäras i klyftor och grillas påspett). Sleva ned allt i glaskonserv, allt bör rymmas ganska exakt i kärl på 1l. Fyll på med upp till 3 dl kallpressad rapsolja, rotera burken så att oljan når överallt
Vi hade ett gäng kycklingfiléer hemma och av dem grillade vi både burgare och spett. Se till att kycklingburgarna är genomgrillade innan du tar dem och folien från grillen
Den formbara färsen är perfekt för den här typen av färskebab och går huuuur bra som helst att grilla, både påspett och som avlånga biffar eller små järpar
Grönsaks- och halloumispettPaprika i skivorZucchini i långa strimlor gjord med osthyvel eller i slantarCocktailtomaterHalloumi-ost i kuberTrä upp alla grönsaker och osten påspett